[NHL] Wild doorbreekt serie Penguins


De Minnesota Wild hebben hun uitwedstrijd tegen de Pittsburgh Penguins gewonnen door een shootout na een 1-1 gelijke stand. Bovendien beëindigden zij twee goede reeksen van de Penguins. De Penguins hadden zes wedstrijden op rij gewonnen. Bovendien had Evgeni Malkin in de afgelopen dertien wedstrijden iedere wedstrijd minimaal één goal of assist gegeven.

Beide teams speelden vooral defensief erg sterk, vandaar de lage score. De Minnesota Wild staan gedurende dit seizoen minder dan twee tegengoals per wedstrijd toe. Dit is het minste in de NHL. Ook in ondertalsituatie is zijn Minnesota Wild het sterkste team in de NHL. De Penguins kunnen volgens coach Michel Therrien ook zo spelen: "We kenden onze tegenstander goed. We speelden tegen een team dat geen enkel risico neemt. Ze speelden defensief erg sterk, maar wij ook. We hebben weinig scoringskansen weggegeven."

Wild-goalie Niklas Backstrom maakte 24 reddingen. Marek Zidlicky scoorde de enige goal in de shootout voor de Wild, waardoor Backstrom dit seizoen op drie shootout-overwinningen komt tegen nul nederlagen. In reguliere speeltijd scoorden Mikko Koivu voor de Wild uit een klutsgoal en Matt Cooke voor de Penguins tien seconden later uit de rebound van een schot van Jordan Staal.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Pittsburgh PenguinsMinnesota Wild1-2 (SO)
Carolina HurricanesMontreal Canadiens2-1
Columbus Blue JacketsEdmonton Oilers2-7
Tampa Bay LightningFlorida Panthers3-4 (SO)
Phoenix CoyotesChicago Blackhawks2-3 (SO)
Calgary FlamesColorado Avalanche4-1