Pauleta beëindigt carrière

Pedro Miguel Resende Pauleta heeft besloten een punt achter zijn carrière te zetten. Dit meldt de Franse krant Le Parisien. De Portugese spits is clubloos nadat zijn aflopende contract met Paris Saint-Germain na vorig seizoen niet werd verlengd.

"Ik heb deze beslissing genomen na afloop van vorig seizoen", liet Pauleta weten. "Ik voel dat dit het moment is, ook al is het niet makkelijk. Maar voor mij werd het ook moeilijk om zo vaak afwezig te zijn bij mijn gezin en familie."

Pauleta voetbalde in zijn gehele loopbaan slechts één jaar in Portugal. Bij Estoril begon hij zijn profcarrière in het seizoen 1995/1996, waarna hij vertrok naar Salamanca. Zowel bij Salamanca als bij Deportivo La Coruña bewees hij zich als topschutter.

Na vier seizoenen in Spanje vertrok hij in de zomer van 2000 naar Frankrijk, waar hij drie jaar voor Girondins Bordeaux uitkwam. De laatste vijf seizoenen speelde hij voor Paris Saint-Germain.

In totaal maakte Pauleta 212 goals in 425 wedstrijden, een gemiddelde van zo goed als één doelpunt per twee wedstrijden. Driemaal werd hij topscorer van de Ligue 1. In de Portugese nationale ploeg liep hij zelfs beter dan één op twee: in 88 wedstrijden scoorde hij 47 keer. Daarmee is hij recordhouder van alle Portugese internationals.