Fränkel:"Tegen Sparta en Roda JC 4 punten halen"

De Graafschap leed gisteren in de Euroborg een kansloze 3-0 nederlaag tegen FC Groningen. Door het verlies zakt de ploeg van trainer Henk van Stee steeds verder weg op de ranglijst. Hierdoor worden de komende thuiswedstrijden tegen Sparta Rotterdam en Roda JC van cruciaal belang.

Linksback Purrel Fränkel keerde tegen FC Groningen terug bij De Graafschap na enkele weken geblesseerd te zijn geweest aan zijn hamstring. De 32-jarige Fränkel had in de tweede helft nog een klein beetje hoop op een stuntje. "In de eerste helft kwamen we een man tekort op het middenveld. Groningen had steeds een vrije man en aan de zijkanten kwamen de backs door en Ajilore had alle tijd om de ballen aan te nemen."

"Na de pauze stonden we wat beter en konden we het Groningen wat moeilijker maken en even hing de 1-1 in de lucht. Maar na de 2-0 was het gebeurd," zei Fränkel tegen de Gelderlander.

De Graafschap staat nu zeventiende in de Eredivisie en zal in de komende twee thuisduels tegen Sparta en Roda JC punten moeten gaan pakken, zo beseft ook Fränkel. "Uit de komende twee wedstrijden moeten we minstens vier punten halen, liefst zes natuurlijk. Als we twee keer verliezen, gaat de rest van de competitie alleen nog maar om met Volendam uit te maken wie er zeventiende en achttiende wordt."

"We moeten voortborduren op de tweede helft van vandaag en tegen Sparta vol op de aanval spelen. We moeten iedere thuiswedstrijd volle bak gaan en ervoor zorgen dat iedere tegenstander met knikkende knieën naar de Vijverberg komt."