Uitslagen Italië speelronde 12

Dit weekend werd in Italië de 12e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Napoli, de verrassende nummer drie van de Serie A ging dit weekend op bezoek bij Atalanta Bergamo. Na een uur spelen kwam Bergamo op 1-0 door Adriano Ferreira Pinto. Tien minuten later werd het gelijk toen Marek Hamsik vanaf elf meter aan mocht leggen en de strafschop binnenschoot. Vlak hiervoor had Marcelo Zalayeta zijn tweede gele kaart gekregen waardoor Napoli met tien man kwam te staan. In de 89e minuut wist de thuisploeg te profiteren van de man-meer-situatie. Thomas Manfredini schoot zijn ploeg op voorsprong en de overwinning leek binnen. De doelpuntenmaker mocht een minuut later van het veld, hij kreeg geen publiekswissel maar zijn tweede gele kaart. In diezelfde minuut werd het ook nog 3-1 voor Atalanta Bergamo via Sergio Floccari waardoor Napoli belangrijke punten laat liggen.

AC Milan, de nummer twee, wist wel te winnen. Al na een kwartier spelen stond de eindstand op het bord, Káká schoot vanaf elf meter de 1-0 binnen. Catania wist met 3-2 te winnen van Torino door drie doelpunten van Mascara. Udinese leed haar tweede nederlaag op rij. De ploeg die een paar weken geleden nog koploper was verloor thuis met 0-1 van Reggina, de rodelantaarndrager van de Serie A. Voor Reggina was het pas de tweede overwinning dit seizoen.

Vanavond laat werd nog de derby gespeeld tussen AS Roma en Lazio Roma. AS, de nummer 17, won het duel met 1-0. Julio Baptista , overgekomen van Real Madrid, bezorgde zijn ploeg na vijftig minuten de gewilde en broodnodige 1-0 voorsprong. Het duel werd grimmiger en na een vroege gele kaart voor Cristian Ledesma, pakte de Lazio-speler na dik een uur ook zijn tweede gele kaart, waarna hij moest inrukken. In een lange slotfase probeerde Lazio nog wat te bewerkstelligen, maar het lukte de bezoekende ploeg niet. AS Roma-speler Simone Perotta kreeg vlak voor tijd nog direct rood, waardoor het duel met twintig man eindigde.