Reacties trainers na Ajax - PSV

Dit weekend stond in de Amsterdam ArenA het treffen tussen Ajax en PSV op het programma. De thuisploeg zegevierde uiteindelijk met 4-1. Huub Stevens, trainer van de Eindhovenaren, sprak na afloop van het duel van een pijnlijk verlies.

"We zijn gewoon niet goed aan de wedstrijd begonnen. Daarna hebben we slecht verdedigd," liet Stevens in een reactie weten. De trainer was vooral verbaasd over het initiatief dat zijn ploeg in de eerste helft toonde. Dat was er namelijk niet. "Dat was zeker niet afgesproken. We kwamen ook terecht op achterstand. Daarna hebben we alles wel recht kunnen zetten. Maar na die gelijkmaker verdedigen we natuurlijk heel slecht bij de 2-1, 3-1 en 4-1. We lieten ons toen wel heel makkelijk uitspelen. Verdedigen is ook een kunst."

Zijn collega Marco van Basten had meer reden tot juichen. "Zo'n overwinning geeft niet alleen vertrouwen. Na een moeilijke periode komen er steeds meer spelers terug van blessures. Dat geeft mij veel mogelijkheden."

Bij Ajax waren het vooral de invallers die furore maakten. "Sulejmani maakt de 2-1 en Leonardo, een andere invaller, maakt 4-1. Gabri had ook een hele sterke invalbeurt. Dat geeft de ploeg kracht," aldus de trainer. Toch leek het nog even mis te gaan. "We verloren na de 1-0 echter de controle over de wedstrijd. Gelukkig zorgde Sulejmani voor de belangrijke tweede treffer. Het is fijn dat we daarna nog met twee doelpunten de overleden Sjakie Wolfs hebben kunnen bedanken voor wat hij allemaal voor Ajax heeft gedaan."