De wedstrijddag van numero_uno

FOK!sport biedt users de mogelijkheid om hun beleving over een bepaalde wedstrijd of evenement op te sturen. Zo bezocht user numero_uno het duel tussen Roda JC en NEC. Hieronder vind je zijn ervaringen over deze wedstrijd. Wil jij hier ook aan meewerken, stuur dan een mailtje met je belevenis naar sport@fok.nl o.v.v. Sfeerverslag van een evenement.

Net zoals ik graag de wedstrijdverslagen van anderen lees, zal ik nu mijn wedstrijdverslag bijdragen van de wedstrijd Roda JC – NEC Nijmegen. Echter voordat u dit leest wees er wel op beducht dat ik dit verslag schrijf vanuit een NEC standpunt.

Verheugd als ik was na de gratis kaartjes die ik aangeboden kreeg van mijn werk om in het Parkstad Limburg Stadion (PLS) op de businesstribune (lees: gratis consumpties) plaats te nemen om naar de wedstrijd Roda JC – NEC Nijmegen te kijken.

Vanaf moment één was de aanhang van Roda goed te horen. Geen negatieve spreekkoren tegenover NEC, maar volledig ten opzichte van het vooruitzicht van een FC Limburg. Want volgens deze koempels is een fusie tussen deze clubs een onbespreekbaar item. Sinterklaas bood in deze miezerige avond een uitkomst voor de supporters door te zingen "Dag FC Limburg, dahag, dahag rot maar op". Afijn, de sfeer, gesteund door een bastrom, was vermakelijk.

En toen de wedstrijd. Het leek wel of het duel tegen de Rijnburgse Boys nog doorspeelde bij NEC. Vooral tikkies breed en slordig balverlies sierden de boventoon. Dit resulteerde al snel tot een treffer voor Roda. Op dat moment (de 5e minuut) niet eens onverdiend, want de inzet van NEC ontbeerde aan alle kanten. Mooi afgemaakt door Cissé en Babos was volledig kansloos.

Roda JC – NEC, 1-0, Sekou, CISSÉ, Danke, BITTE (de Roda-fans zullen wel begrijpen wat ik bedoel hiermee)

Vanaf dat moment zat de sfeer er in ieder geval goed in. Want op dat moment was het vooral Roda dat de klok sloeg. Slechte passing leek wel het toverwoord bij NEC. Welgeteld elke tweede bal was voor Roda, dat zich vooral gesterkt leek door de overwinning in het bekertoernooi, daar het bekertoernooi zich vooral tegen NEC leek te keren. Al na een half uur greep de tot dan toe rustige Been in. Dani werd geslachtofferd voor Bouaouzan voor de meer aanvallende impulsen. En juist toen NEC de grip op de wedstrijd leek te krijgen sloeg Roda in de 38e minuut toe, nadat Babos een schot van Bödor recht in de schoenen van Willem Janssen tikte. Hij liet de kans voor open goal niet liggen, waardoor Roda voor rust op een comfortabele voorsprong kwam. Danke, BITTE!

En toen de eerste minuut na rust. Wat er in de thee van de NEC'ers zat weet ik niet, maar verkwikkende en oplettende middelen zaten er niet in. Met ongeveer vijf balaanrakingen lag de bal alweer in het net van Babos. Roda kon lekker achterover leunen met een 3-0-voorsprong. Kreeg NEC dan helemaal geen kans tot het scoren van een goal? Nou, nauwelijks. De grootste kans die NEC kreeg kwam pas in de tweede helft toen Schöne na een gelukje zijn schot gered zag worden door Castro. Maar de enige echte kans die NEC zelf creëerde, was een voorzet van Bouaouzan die door Schöne helaas op de paal werd gemikt.

Al met al was het geen goede wedstrijd en was eigenlijk Roda (naar mijn mening) de minst slechte van de twee maar was het wel de enige ploeg die aanspraak maakte op de overwinning. Als laatste gaan mijn complimenten uit naar het ultras-vak van Roda, die de hele wedstrijd voor prima vermaak zorgde, mits je Duits verstaat.

Submitter:  Bron: FOK!sport