Uitslag Ajax - PSV

Ajax is er in geslaagd om in eigen huis van PSV te winnen. De Eindhovenaren speelden niet goed en gingen in de Amsterdam ArenA met 4-1 de boot in. Bij de Amsterdammers maakte Miralem Sulejmani een succesvolle rentree en wist zelfs te scoren.

Marco van Basten, trainer van Ajax, verraste voorafgaand aan het duel tegen PSV. De oefenmeester nam Dennis Rommedahl op in zijn basiselftal. Gabri en Evander Sno werden door de trainer op de bank gezet. De Spanjaard werd door Eyong Enoh vervangen en de jonge aanvaller moest plaatsmaken voor de Deen. PSV-trainer Huub Stevens gaf Ibrahim Afellay een plekje in de basis. Verder hield de Limburger vast aan het elftal wat tegen AZ speelde.

In de eerste tien minuten was het voornamelijk Ajax dat zich liet zien. Bakircioglü en Luis Suárez kregen een kleine kans, maar Isaksson wist beide acties te pareren. De Eindhovenaren kwamen vooralsnog niet in het de buurt van het doel van de thuisploeg. In de 17e minuut zetten de Amsterdammers een prima aanval op. De bal kwam uiteindelijk bij Bakircioglü terecht, die het object over het doel van de bezoekers schoot. Kort daarna was Koevermans dichtbij het openingsdoelpunt, maar de aanvaller werkte de bal in het zijnet. Nog geen twee minuten later kwam Ajax op voorsprong door een treffer van Suárez, die kort daarvoor nog faalde.

Ook na het eerste doelpunt was het vooral Ajax dat zich liet zien. PSV kwam er maar sporadisch uit en wisten het doel van Vermeer nog nauwelijks te vinden. In de slotfase van de eerste helft greep Isaksson mis, waardoor Bakircioglü in scoringspositie kwam. De speler raakte de bal echter verkeerd, waardoor de Eindhovenaren goed weg kwamen. In het resterende deel van de eerste helft werden er geen kansen meer gecreëerd.

PSV kwam in de tweede helft goed uit de startblokken. De bezoekers waren wat vaker in de buurt van het doel van Vermeer en wisten zelfs wat kansjes te creëren. Toch was het Suárez die in deze helft het eerste echte schot het doel van de Eindhovense formatie wist af te leveren. Uiteindelijk kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte door een treffer van Afellay. De Ajacieden wilden verhaal bij de assistent-scheidsrechter, wegens een mogelijke overtreding. Blom wuifde deze protesten echter weg.

In de 65e minuut was Koevermans dichtbij de tweede treffer voor PSV, dat steeds beter in de wedstrijd kwam. De aanvaller schoot echter hard op Vermeer, die een goal wist te voorkomen. Uiteindelijk kwam Ajax op voorsprong door een treffer van Miralem Sulejmani. De Ajacied maakte zijn rentree na maandenlang blessureleed. Suárez faalde in eerste instantie nog, maar zijn ploeggenoot werkte de bal alsnog binnen. Kort daarna was het duel gespeeld na een eigen doelpunt van Erik Pieters.

In de slotfase kwam PSV er nauwelijks meer uit, maar wist Ajax nog wel een aantal kansen te creëren. Zo was Suárez dichtbij zijn tweede doelpunt van de middag. In de laatste minuut van de officiële speeltijd schoot de ingevallen Leonardo de eindstand op het scorebord.

Karakteristieken

Ajax - PSV 4-1
26’ Suárez 1-0
56’ Afellay 1-1
74’ Sulejmani 2-1
78’ Pieters 3-1 (e.d)
90’ Leonardo 4-1

Toeschouwers: 49.665