Juventus heeft geen moeite met Genoa

Juventus heeft drie punten tegen Genoa weten te pakken. De Bianconeri waren met 4-1 te sterk voor de ploeg van Gian Piero Gasperini.

Juventus kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Het was verdediger Zdeněk Grygera die de ploeg van Claudio Ranieri op voorsprong zette. De oud-Ajacied zorgde na zes minuten voor de 1-0. Twintig minuten later kwam de Oude Dame op een 2-0 voorsprong te staan. Amauri nam het tweede doelpunt voor zijn rekening. Een enigszins geflatteerde score, aangezien Genoa veel aanvallender speelde dan Juventus.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde pinchhitter Vincenzo Iaquinta voor het derde van Juventus, na een counter van Del Piero. De wedstrijd leek gespeeld, maar Genoa pikte nog een goal mee. Een minuut voor het einde van de wedstrijd scoorde Diego Milito uit een strafschop. In de blessuretijd werd de nederlaag voor de Genuezen extra pijnlijk toen Sokratis Papastathopoulos de bal in het eigen doel werkte en de 4-1 zege voor Juventus een feit was.

Door dit resultaat staat Juventus nu gelijk met Internazionale, de koploper. Wel speelde het één duel meer.

Juventus - Genoa 4-1
6’ Grygera 1-0
26’ Amauri 2-0
85’ Iaquinta 3-0
88’ Diego Milito 3-1
90’ Papastathopoulos (e.d.) 4-1