Steppe: "Waken voor onderschatting"

SC Heerenveen neemt het vanavond in de strijd om de KNVB Beker op tegen de amateurs van Haaglandia. Doelman Kenny Steppe hoopt na afgelopen weekend wederom de nul te houden.

"Op papier mag deze wedstrijd geen problemen opleveren. Het enige gevaar schuilt in onderschatting. We moeten net als tegen Wolfsburg scherp beginnen en proberen snel te scoren. Als we geconcentreerd spelen kan het een wedstrijd zijn waarin we en doelpunten kunnen maken en aan de automatismen kunnen werken. Het is met de zware reeks die we achter de rug hebben wel lekker om een minder sterke tegenstander te treffen. En persoonlijk wil ik weer de nul vasthouden."

Het moet vertrouwen geven voor de competitie, waarin de Friezen al meer punten hebben verspeeld dan vooraf was ingeschaald. "We hebben veel punten verspeeld, maar het gat met de koploper is niet groot. Als we een goede reeks neerzetten draai je weer mee met de koplopers. Gezien het spelersmateriaal van sc Heerenveen moet dat ook onze ambitie zijn," aldus Steppe.