PSV wil Van Bommel en Ooijer terughalen

De Telegraaf komt met het bericht dat PSV gaat proberen om middenvelder Mark van Bommel in de winterstop terug te halen naar Eindhoven. De 31-jarige Van Bommel heeft een aflopend contract bij zijn huidige club Bayern München en de verwachting is dat dit contract niet zal worden verlengd.

Binnen PSV is men reeds bezig de mogelijkheden te verkennen om Van Bommel aan te trekken en er zouden signalen zijn dat een terugkeer van de middenvelder tot de mogelijkheden behoort. Van Bommel, 45-voudig international van het Nederlands elftal, is momenteel aanvoerder van Bayern München. Eerder dit seizoen werd hij echter door trainer Jürgen Klinsmann een aantal wedstrijden op de bank gehouden. Toen besloot PSV al tot actie over te gaan en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen te benaderen.

Onlangs sijpelde het bericht door dat Van Bommel op de nominatie zou staan om van de hand gedaan te worden door Bayern München. De verwachting is dan ook dat zijn aflopende contract bij der Rekordmeister niet verlengd zal worden. De raad van commissarissen van PSV heeft de directie inmiddels laten weten dat er voor een speler van het kaliber Van Bommel altijd investeringsruimte bestaat.

Ook verdediger André Ooijer wordt begeerd door PSV. De 34-jarige Ooijer, die eerder al tien seizoenen het shirt van de Eindhovenaren droeg, speelt momenteel in Engeland voor Blackburn Rovers. Afgelopen zomer ketste een transfer van Ooijer naar Eindhoven nog af. Blackburn Rovers zou nu wel bereid zijn om te praten over een verkoop van Ooijer.

Ook AZ en Feyenoord zouden Ooijer graag willen inlijven. De centrale verdediger heeft echter een voorkeur voor PSV.