Uitslag VfL Wolfsburg - SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft ook het tweede duel in de tweede ronde van de UEFA Cup verloren. De Friezen gingen in Duitsland met 5-1 onderuit tegen VfL Wolfsburg. Eerder verloor Heerenveen al op eigen veld met 1-3 van AC Milan.

Het begin van het duel was gelijkopgaand en na negen minuten schoot Pranjic op de paal van het doel van Wolfsburg. Aan de andere kant schoot Krzynówek ook op de lat boven Steppe. Na een half uur schoor Väyrinen binnen, echter was het drie minuten later al weer gelijk nadat Kopic D¸eko liet lopen na een hoekschop. Grafite maakte voor rust nog 2-1 na een schuiver.

Direct na rust kreeg Paulo Henrique een goede kans, maar hij wist niet tot scoren te komen. Daarna werd Heerenveen overlopen en wist Misimović de 3-1 aan te tekenen. Ook D¸eko en Krzynówek deden nog een duit in het zakje en zorgden voor de 5-1 eindstand.


Karakteristieken

VfL Wolfsburg - SC Heerenveen
31’ Väyrynen 0-1
34’ D¸eko 1-1
39’ Grafite 2-1
53’ Misimović 3-1
60’ D¸eko 4-1
71’ Krzynówek 5-1

Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Eriksson (Zwe)
Stadion: Volkswagen-Arena
Gele kaart: Väyrynen (SC Heerenveen)

Opstellingen

VfL Wolfsburg: Benaglio, Riether, Barzagli, Madlung, Schäfer, Krzynówek, Josué (Costa/73), Misimović (Gentner/62), Grafite (Sağlık/70), Dejagah, D¸eko

SC Heerenveen: Steppe, Dingsdag, Breuer, Kopic (Smárason/65), Popov (Jong-A-Pin/62), Svec, Väyrynen, Grindheim, Pranjic, Sibon, Paulo Henrique (Deekman/76)