Räikkönen: "Volgend jaar zullen we winnen"

Kimi Räikkönen denkt dat Ferrari in 2009 sterker kan zijn dan afgelopen seizoen. Met de wijzigingen van de FIA in de reglementen voor komend jaar verwacht de Fin dat het Italiaanse team voordeel zou kunnen hebben, en hij wil 2008 maar snel vergeten.

"Het afgelopen seizoen ging niet bepaald zoals ik gewild had", blikte Räikkönen teleurgesteld terug. "Het begon erg goed, maar daarna waren er teveel negatieve momenten. We hebben fouten gemaakt, net als onze rivalen, maar de prijs die wij betaalden was hoger. We konden de achterstand niet meer inhalen en ik was al vroeg uitgeschakeld voor de titel."

Räikkönen kijkt liever vooruit: "Maar dat is nu allemaal verleden tijd. Volgend jaar zijn we terug en zullen we weer winnen. Er zal veel veranderen met de nieuwe regels, dus het is moeilijk om te zeggen waar we zullen staan in 2009. Ferrari past zich normaalgesproken goed aan als er reglementswijzigingen zijn en we zullen moeten wachten zien wat we kunnen in de komende jaren."

Vakantie zit er voor de Fin niet in, want hij is zich aan het richten op het testen voor Ferrari en om zijn vorm weer terug te krijgen.