Jonker moet excuses maken aan Van Wijk

De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) eist dat Willem II-trainer Andries Jonker zijn excuses maakt voor zijn uitspraken over het vertrek van Dennis van Wijk bij de Tricolores vorig jaar november.

Afgelopen september ging Jonker in Voetbal International in op de wijze waarop Van Wijk destijds vertrok bij Willem II. "Dennis had wel degelijk zijn ontslag ingediend. Onder de voorwaarde dat hij betaald werd. Daar was het bestuur mee akkoord gegaan."

"Als tweede voorwaarde had hij gesteld dat er wel gezegd moest worden dat hij ontslagen was, anders zou hij in België (waar hij woont) geen uitkering krijgen. Dat hebben ze toen voor hem gedaan," aldus het verhaal van Jonker.

Directeur Gerard Marsman van de CBV wil voorlopig weinig kwijt over deze zaak. "Er is een briefwisseling gaande, maar die is nog niet afgehandeld. En over interne kwesties wil ik niets naar buiten brengen," zegt Marsman in het Brabants Dagblad vandaag.

Ook Jonker bevestigt de briefwisseling, maar wil verder ook niet op de situatie ingaan. "Ik heb inderdaad het verzoek van de CBV ontvangen om excuses te maken. Vervolgens heb ik een brief teruggestuurd en nu wacht ik op hun antwoord. Dat is alles wat ik er nu over kwijt wil."

Onlangs werd Van Wijk aangesteld als trainer en technisch directeur van het Belgische Roeselare, waar hij tussen 2003 en 2006 ook al trainer was.