Coulthard niet blij na kwalificatie

David Coulthard rijdt dit weekend zijn laatste Formule 1-race uit zijn carrière en beschikt daarom over een Red Bul-auto die voorzien is van een speciale livery. Echter bracht het hem in de kwalificatie niet verder dan plek veertien. De Schot wijt dit aan een slechte tweede sector van de baan.

"We zijn redelijk competitief op het eerste en laatste gedeelte van de baan", zei Coulthard. "In de middensector vlot het echter niet. De achterkant breekt telkens uit, en daardoor zijn we langzamer. Ik ben helemaal niet tevreden met mijn laatste kwalificatiesessie als Formule 1-coureur."

"Vorig jaar ging het best goed hier. Ik kwalificeerde me toen in de top tien, en ik kwam hier daarom met de gedachte dat dat dit jaar ook mogelijk moest zijn. Jammer genoeg lukte ons het uiteindelijk niet om voldoende grip te vinden in de middelste sector," aldus een teleurgestelde Schot.

Ook teamgenoot Mark Webber kwam niet door de tweede kwalificatiesessie heen en strandde op plek twaalf. "Gisteren ging het allemaal nog wel goed, maar dit was een teleurstellende dag. In de kwalificatie ligt iedereen altijd dicht bij elkaar, en jammer genoeg kwamen we snelheid tekort om de laatste sessie te halen. Ik heb mijn best gedaan, maar als je niet snel genoeg bent red je het niet."