[SF] Uitslag kwalificatie Vallelunga

Liverpool heeft de pole position bemachtigd voor de eerste race in Superleague Formula op het circuit van Vallelunga. In de finale was het Engelse team te snel voor AC Milan. Leider in het kampioenschap Beijing Guoan zal van de derde plaats vertrekken. PSV Eindhoven zal starten vanaf de elfde plaats.

PSV Eindhoven wist de eerste ronde niet door te komen terwijl Al Ain en Borussia Dortmund niet eens deelnamen aan de eerste sessie. In de eerste sessies was de snelste tijd nog voor voormalig F1-coureur Antonio Pizzonia voor Corinthians. In de kwartfinale was Liverpool echter te sterk voor het Braziliaanse team. AC Milan wist in de kwartfinale te winnen van RSC Anderlecht.

In de halve finales was Liverpool de gelukkigste tegen Flamengo die een technisch probleem kende. AC Milan moest het opnemen tegen kampioenschapsleider Beijing Guoan. Robert Doornbos stuurde de AC Milan bolide echter zeer overtuigend als snelste over de streep in wat later de snelste tijd van de dag zou blijken.

In de pole shoot out moest de Nederlander in dienst van AC Milan zijn meerdere erkennen in Adrian Valles in Engelse dienst.

De startgrid voor race 1

PosTeamCoureur
1Liverpool FCA. Valles
2AC MilanR. Doornbos
3Beijing Guoan FCD. Rigon
4FlamengoT. Rocha
5Galatasaray SKA. Pier Guidi
6RSC AnderlechtG. Dolby
7AS RomaF. Perrera
8CorinthiansA. Pizzonia
9Atletico de MadridA. Soucek
10Rangers FCR. Dalziel
11PSV EindhovenY. Buurman
12FC BaselM. Wissel
13Tottenham HotspurD. Tappy
14Sevilla FCB. Garcia
15FC PortoT. Gommendy
16OlympiacosS. Katsimis
17BVB Borussia DortmundE. Toccacello
18Al AinP. Meijer
Submitter:  Bron: FOK!sport