Nascimento en Druppers naar de rechter

David Nascimento en Rob Druppers hebben bij de Nederlandse voetbalbond (KNVB) een arbitragezaak aangespannen tegen FC Utrecht. Het duo werd eerder deze week bij de club uit de Domstad ontslagen, maar kunnen hier absoluut niet mee leven. Vooral Nascimento speelt hiermee hoog spel.

FC Utrecht heeft namelijk twee opmerkelijke incidenten in handen, waarbij Nascimento ook betrokke was. Frank van der Zwan, die dit seizoen aan HFC Haarlem is verhuurd, en Nick Kuipers stapten beide naar de spelersvakbond VVCS. De oorzaak hiervan was een handgemeen op respectievelijk het trainingsveld en tijdens een oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels.

Piet Buter, technisch directeur van FC Utrecht, heeft de twee incidenten inmiddels bevestigd. "Er is niet geslagen, maar wel geduwd en getrokken en ook zijn er harde woorden gevallen," liet hij weten. "Ik ben tussenbeide gekomen. Na een gesprek met Frank, zijn ouders en de VVCS is besloten om hem tijdelijk aan Haarlem te verhuren."

Ook het vooral rond Kuipers kan Buter zich nog prima voor de geest halen. "Dat leek een beetje op wat Tim de Cler vorige week zondag deed bij Feyenoord. Kuipers liet duidelijk merken, dat hij het niet eens was met zijn wissel en daar reageerde Nascimento weer op."

Nascimento is echter van mening dat er niets schokkends heeft plaatsgevonden. "Er gebeurt van alles op een training en er vallen ook regelmatig harde woorden, maar ik heb niet gevochten met spelers. Van der Zwan is door mij weggestuurd, omdat hij niet wilde trainen. Kuipers en ik waren boos op elkaar."

Advocaat Eric Vilé, die Nascimento en Druppers de komende periode zal bijstaan, heeft het idee dat het duo een sterke zaak heeft. "Ik denk dat ze erg sterk staan. Er was nooit kritiek op hun functioneren en zelfs al was die er geweest, dan heeft een werknemer het recht op een kans om zich te verbeteren. Zeker wanneer je zoals Druppers al zestien jaar in dienst bent." Hij denkt overigens dat hun collega's, John van Loen en Maarten Arts, ook naar het gerecht zullen stappen. "Er is onderling contact en ik verwacht dat zij zich begin volgende week aan zullen sluiten."