Wennemars: "Ik deed mijn best"

Erben Wennemars oogde na afloop van zijn 500 meter op het NK afstanden, die dit weekend in Heerenveen worden gehouden, niet boos of teleurgesteld. De sprinter leek vrede te hebben met zijn vijftiende plaats.

"Ik heb mijn best gedaan. Harder kan ik op dit moment niet," liet Wennemars in een reactie weten. Het had er alle schijn van dat de schaatser al wist dat hij dit weekend niet goed zou presteren. "Tijdens trainingen en wedstrijden zag ik het de afgelopen weken al een beetje aankomen. Ik wist dat dit kon gebeuren. Ik heb gewoon geen power; die mis ik op dit moment. Al had ik gehoopt nog een beetje de aansluiting te kunnen krijgen. Dit zijn twee dramatische 500 meters."

Wennemars weigerde daarom ook naar excuses te zoeken. "Ik heb deze zomer keihard getraind. Harder dan ooit en meer dan ooit. De trainingen gingen me gemakkelijk af. Maar dit is wat ik op dit moment ben. Hopelijk kan ik mezelf zaterdag een leuk cadeautje geven", aldus de Zwollenaar, die hiermee vooruit keek naar de 1000 meter van zaterdag.

De 33-jarige sporter richt zich in het nieuwe seizoen voornamelijk op de allroundtoernooien, waarbij hij op de 500 meter het verschil met de concurrentie wil gaan maken. "Het zal echt beter moeten. Al is het nog te vroeg om na één dag al conclusies te trekken," liet hij weten.