Coureurs: "Hamilton titelfavoriet"

Een aantal Formule 1-coureurs sprak in de persconferentie van de GP van Barzilië uit dat zij McLaren-rijder Lewis Hamilton als hun favoriet zien. De Brit heeft welliswaar een voorsprong van zeven punten op concurrent Felipe Massa, maar de Ferrari-coureur is zeker niet kansloos. Lees voor een uitgebreide analyse van de titelstrijd dit bericht.

David Coulthard, die met een speciale livery rijdt voor 'Wings for Life', zei het volgende over de titelstrijd: "Met zeven punten voorsprong is Lewis duidelijk favoriet, dat lijkt me duidelijk. Hij heeft het grootste deel van het jaar bovenaan gestaan in het kampioenschap en het zou een formaliteit moeten zijn. Felipe zie ik als de meest verbeterde coureur van het jaar. We wisten altijd al dat hij snel was, maar in een paar races, vooral Budapest, heeft hij zich gemanifesteerd als een van de meest aanvallende coureurs."

Honda-coureur Rubens Barrichello voorziet een mooi kijkfestijn voor de Braziliaanse fans: "Het was een spannend jaar. Het is op en neer gegaan en er zijn mooie gevechten geweest. Ik verwacht een mooi einde. Ik ben het met DC eens als hij zegt dat Lewis in het voordeel is. Voor zover ik kan zien zou het wel eens kunnen gaan regenen op zondag, dus ik denk dat de Braziliaanse fans een mooie slotakkoord zullen gaan zien. Felipe moet zich alleen maar richten op het winnen van de race en zich niet zorgen maken om wat anderen doen."

"Ik denk dat Felipe de grootste kans heeft om de race te winnen, maar Lewis is het hele jaar erg sterk en waarschijnlijk net zo snel als Felipe. Hij kan het rustig aan doen en hoeft niet het achterste van zijn tong te laten zien. Hij moet gewoon wat punten halen en het is gedaan. We weten niet of het regent op zondag en het zou wel eens een hectische race kunnen gaan worden. Zowel Lewis als Felipe heeft het dit jaar geweldig gedaan en beide verdienen ze de titel. We zullen zondag wel zien wat er gaat gebeuren." Zo denkt Renault-coureur Nelsin Piquet jr. erover.

Als het aan Robert Kubica ligt, maakt het niet uit wie er wint. "Het kan me niet zoveel schelen wie wint. Normaalgesproken is de winnaar degene die zijn zaakjes het beste voor elkaar heeft en de minste fouten maakt. De sterkste zal dus winnen. Lewis is in een goede positie, maar er is niks besloten voordat de geblokte vlag valt."