Coulthard sluit af met speciale livery

David Coulthard zal in zijn allerlaatste Formule 1-race met een speciale, witte livery rijden om aandacht te vragen voor Wings for Life. Dat is een organisatie die onderzoek doet naar ruggenmergaandoeningen. De Schot is niet echt bewogen over zijn afscheid - nog niet.

"Ik wil mijn laatste race graag wijden aan het idee dat een dwarslaesie te genezen is", aldus de Red Bull-coureur. "In de Formule 1 wordt succes bepaald door enkele seconden, in de geneeskunde wordt echter in termen van jaren gedacht. In beide disciplines heb je echter ambitie en toewijding nodig. In de Formule 1 moet je toegewijd en ambitieus zijn om als eerste aan de finish te kunnen komen en Wings For Life is toegewijd en ambitieus als het gaat om het forceren van een doorbraak in het onderzoek."

Het fonds Wings for Life is opgericht door Dietrich Mateschitz, die ook het Red Bull-team is begonnen, en Heinz Kinigadner die een ruggenmergbeschadeging heeft overgehouden aan een motorongeluk. "Momenteel is er erg weinig geld vanuit de overheden voor dit soort onderzoek en ook de farmacutische industrie is niet geïnteresseerd. Begrijpelijk, want je kunt niet even een pilletje nemen om een ruggenmergbeschadiging te genezen. Al het geld komt van particuliere donaties en gaat naar verscheidene intsellingen over de hele wereld. En men werkt samen met andere fondsen, bijvoorbeeld de Christopher Reeve Foundation, om een oplossing te vinden."

Op de persconferentie van vandaag vertelde Coulthard ook nog: "Ik zou wat emotioneel moeten zijn maar ik denk dat het meer zo zal zijn als ik zondag uit die auto stap, en hopelijk na het zwartwit geblokt; de laatste keer dat dit deel van m'n leven eindigt. Het is moeilijk voor iedereen hier om de tafel om te beseffen hoe het moet zijn, op Rubens (Barrichello, red.) na want die doet het nog langer dan ik. Maar ik stop niet omdat ik het rijden in een formulewagen of het racen niet leuk vind, maar ik zie onder ogen gekomen dat mijn levensreis een natuurlijk einde heeft gekregen. Dus als ik de paddock uitloop zondag, dan is dat 't."

Kijk hier voor een foto van de speciale livery.