Piquet jr. vreest voor stoeltje

Het is nog maar de vraag of Nelsinho Piquet jr. volgend seizoen in de Formule 1 zal uitkomen. De Braziliaanse coureur kende een wisselvallig eerste seizoen bij Renault. Lucas di Grassi en Romain Grosjean azen inmiddels op het stoeltje van de jonge rijder.

Vooral Grosjean is een geduchte concurrent voor Piquet jr. "Renault heeft een paar jaar op een goede Franse coureur moeten wachten en nu hebben ze Romain Grosjean, die deel uitmaakt van het rijdersprogramma van Renault en dit jaar mooie dingen heeft laten zien in de GP2. Het team zal nu een beslissing moeten nemen en ik kan niet anders dan dat het besluit afwachten", liet de Braziliaan optekenen.

Piquet jr. wist dit seizoen negentien punten in de wacht te slepen en bezet hiermee de twaalfde plaats in het klassement om de wereldtitel. In de eerste helft van het seizoen viel de coureur veelvuldig uit, maar hij wist zich de rest van het seizoen keurig te herstellen. Zijn beste prestatie van dit seizoen was de tweede plaats tijdens de Grand Prix van Duitsland.