[NHL] Toronto langs New Jersey na shoot-out


De Toronto Maple Leafs hebben na een shoot-out de New Jersey Devils verslagen: 6-5. Het was de derde nederlaag op rij voor de Devils waarbij ze in totaal vijftien goals moesten toestaan, terwijl ze normaal gesproken bekend staan om hun goede verdediging en doelman.

De Devils-fans dachten waarschijnlijk dat de overwinning binnen was toen na drie perioden en de extra vierde periode de stand nog steeds gelijk was. Dit betekende immers dat er een shoot-out kwam, en met Martin Brodeur hebben zij de meest succesvolle shoot-outdoelman aller tijden in het doel staan. Dit terwijl Toronto het moest doen met Vesa Toskala, die minder dan de helft van de genomen shoot-out pogingen stopt en slechts twee van de elf series gewonnen heeft.

Na twee ronden in de shoot-out stonden de Devils er zelfs nog beter voor: Brodeur stopte de pogingen van Nikolai Kulemin en Matt Stajan. Toskala stopte het schot van Zach Parise, maar werd verslagen door Patrik Elias. Wat volgde was een goal van Tomas Kaberle, een misser van Brian Gionta en een goal van Niklas Hagman, waardoor Toronto er met de overwinning vandoor ging.

"Het had nooit zover mogen komen," liet Elias weten. "Als je vijf goals maakt hoor je de wedstrijd gewoon te winnen." Coach Brent Sutter maakte zich meer zorgen over het feit dat zijn team zoveel scoringskansen weggaf: "Het was een klassiek geval van een wedstrijd waarin de tegenstander harder werkte dan wij. Onze goalie was onze beste speler vandaag."

Coach Ron Wilson van de Toronto Maple Leafs was een stuk lovender over zijn team. "We kwamen als een moe team terug van een zware trip met uitwedstrijden en hebben 48 schoten op het doel van de Devils gelost. Dat is een behoorlijk goede prestatie."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
New Jersey DevilsToronto Maple Leafs5-6 (SO)
Dallas StarsMinnesota Wild4-2
Anaheim DucksDetroit Red Wings5-4 (OT)
Washington CapitalsNashville Predators4-3 (SO)
Atlanta ThrashersPhiladelphia Flyers0-7
Montreal CanadiensCarolina Hurricanes3-2 (SO)
Calgary FlamesColorado Avalanche3-0
Vancouver CanucksBoston Bruins0-1
San Jose SharksPittsburgh Penguins2-1