Uitslagen Italië speelronde 9

Vandaag werd in Italië de 9e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

De wedstrijd tussen AS Roma en Sampdoria is vanavond al vroeg in de eerste helft gestaakt vanwege zware regenval. Nadat Pluvius de sluizen openzette boven het Stadio Olimpico dirigeerde scheidsrechter Paolo Tagliavento beide teams naar de kleedkamers. Twintig minuten later bleek het veld onbespeelbaar te zijn geworden, waarna de arbiter besloot de wedstrijd definitief te staken. Wanneer deze wedstrijd zal worden ingehaald, zal later worden bepaald.

Napoli won met 3-0 van Reggina door een hattrick van de Argentijnse spits Germán Denis. De club stijgt daardoor naar de derde plaats, aangezien Internazionale punten liet liggen bij Fiorentina. Die wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. Koploper Udinese verstevigde zijn koppostie door met 0-2 te winnen bij Catania.

Ook AC Milan, dat slecht begon aan de competitie door de eerste twee wedstrijden te verliezen, gaat Internazionale voorbij op de ranglijst. Er werd met 2-1 gewonnen van Siena door doelpunten van Inzaghi en Kaká. Vergassola zorgde voor de tegengoal, die in de 53e minuut de 1-1 betekende. Elf minuten later werd het duel beslist door een doelpunt van de Braziliaan.