Evers: 'Ik denk dat Michel mij ziet als midmid'

Het is dringen om de positie die Jeroen Delmee achterlaat bij de hockeyheren van Oranje. Zelfs Floris Evers speelt tegenwoordig middenmidden bij Amsterdam.

Eby Kessing is centrale middenvelder van Bloemendaal. En hij heeft wel oren naar de opengevallen plek als centrale middenvelder van het Nederlands elftal. Hij roept het alleen niet van de daken. Kessing zegt zich namelijk te storen aan collega-internationals die, terwijl de nieuwe bondscoach Michel van den Heuvel nog niet eens officieel is begonnen met trainen, nu al bezig zijn om 'bepaalde posities' bij Oranje te claimen via de pers.

Zo solliciteert Robert van der Horst van Oranje Zwart in magazine nummer 2 van hockey.nl naar een plek op het middenveld bij het Nederlands elftal. En wat gebeurt er centraal op het middenveld van Amsterdam, staat Floris Evers tegenwoordig nu ook al te 'stofzuigen'? "Dat klopt," aldus Evers. "Ik speel nu vaak met de punt naar achteren, in afwisseling van Balder Bomans. Een mooie rol. Ik krijg veel ballen."

Evers schat zijn kansen in onder Van den Heuvel, die over een paar weken voor het eerst aan de slag gaat met zijn groep internationals: "Ik denk dat Michel mij eerder als centrale dan als buitenste middenvelder ziet," zegt Evers tegen hockey.nl. "Ik heb heel lang als centrale middenvelder onder hem gespeeld in Jong Oranje. Ik zou ook niet weten waarom hij mij niet centraal zou opstellen. Ik kom er gewoon veel beter tot mijn recht dan aan de zijkant. Ik kan eindelijk doen waar ik goed in ben."

Stofzuigen, ballen afpakken. Ontwikkelt ook Evers zich stiekem als de Willy van de Kerkhof - nog altijd de ultieme verdedigende middenvelder in het voetbal - van het moderne Nederlandse hockey? Evers: "Van de Kerkhof was toch een PSV'er? Mag het ook Gutti zijn van Real Madrid?"