Rosberg en Nakajima zien uitdaging

De beide Williams-coureurs Nico Rosberg en Kazuki Nakajima zien in de komende Grand Prix in Brazilië wel een uitdaging. De race op Interlagos is de laatste van het seizoen en met wat mazzel kan Williams (26) het team van Red Bull (29 punten) nog voorbijsteken.

Rosberg vindt het een leuk circuit om te rijden: "Het heeft een beetje van alles wat; hoogteverschillen, een mix van bochten en je moet tegen de klok in, wat een andere uitdaging is voor de rijders. We hadden hier vorig jaar een sterke race, en ik werd vierde. De afgelopen races zagen er voor ons niet zo goed uit, dus het zou leuk zijn om hier opnieuw goed voor de dag te komen en het seizoen positief te eindigen. Het gaat wel moeilijk worden dit jaar met de hardere bandensoort, dus we moeten veel op de baan zijn op de vrijdag om een optimale set-up te vinden. "

De jonge Duitser heeft niet alleen maar aan Formule 1 gedacht de afgelopen week: "Na de lange reis naar Azië ben ik een week in New York aan het trainen geweest en ik heb mijn vriendin opgezocht die daar nu aan het werk is. De Big Apple ligt in dezelfde tijdzone als Sao Paulo, dus ik heb geen last van jetlag meer. Het zal wel druk voor me worden vanwege alle sponsorverplichtingen voor het raceweekend begint, maar ik ben klaar voor de laatste ronde!"

Nakajima viert een feestje de aankomende race: dat is zijn 'verjaardag' in de Formule 1. "Ik kan niet geloven hoe snel het gegaan is! Ik heb zeker een boel geleerd en ik ga die ervaring gebruiken dit weekend. Deze race wordt makkelijker dan een aantal andere dit jaar, omdat ik al wat ervaring heb op Interlagos. Onze auto deed het prima vorig jaar hier en ik hoop dat het weer goed gaat op zondag. Beter dan in Japan en China in ieder geval. De baan zelf is nogal uitdagend, maar is geweldig om te rijden."

"Ik ben meteen terug gegaan naar Groot-Brittannië na Shanghai en ik heb wat tijd thuis doorgebracht en daarnaast heb ik ook met mijn engineers in de fabriek samengewerkt als voorbereiding op komend weekend. Het was een drukke tijd in Azië met veel sponsoractiviteiten, en de pauze beviel me goed", aldus de Japanner.