Fortuna Sittard verliest hoofdsponsor

Fortuna Sittard en hoofdsponsor Supergame gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. De exploitant van speelhallen zou naar verluidt twee ton per seizoen in de Limburgse club steken.

"Contractueel gezien zouden we per direct kunnen stoppen," zegt directeur Marcel Traarbach van Supergame in de Limburger. "We zouden in het stadion een speelhal gaan exploiteren. Omdat daar nog steeds niet gebouwd is, kunnen we onder het contract uit. Maar we willen niet dat de club in de problemen komt. Daarom zoeken we samen met Fortuna naar een goede oplossing."

In het contract staat dat de naam van Supergame na dit seizoen nog een jaar op het shirt van Fortuna zou staan, maar dat gaat dus niet gebeuren. "Als het stadion afgebouwd zou zijn, waren we gewoon gebleven. Maar dat gebeurt voorlopig niet," legt Traarbach uit.

Fortuna Sittard verkeert in financieel zwaar weer. De club heeft een begrotingstekort van ongeveer zeven ton. Bovendien heeft de Belastingdienst beslag laten leggen op sponsorgelden. Het is dan ook nog maar zeer de vraag of Fortuna het seizoen afmaakt. De KNVB, die de club liever ziet opgaan in FC Limburg, heeft gedreigd de proflicentie van de club uit Sittard in te trekken.