Renault gelooft er nog in

De laatste race van het F1-seizoen komt er aan. De Grand Prix van Brazilië belooft spannend te worden want in het kampioenschap is nog niets beslist en twee kandidaten maken nog kans. Ook Fernando Alonso kijkt met genoegen uit naar Interlagos, Nelson Piquet jr. bereidt zich goed voor.

De Spanjaard won zijn titels voor Renault in 2005 en 2006 op het Braziliaanse circuit: "Het voelt altijd goed om hier terug te komen. Dit jaar hebben we ons doel al gehaald om aan het eind van het seizoen vierde te staan in het constructeurskampioenschap. En met de derde snelste auto dus kunnen we de komende race met minder druk en relaxter ingaan. Daar kunnen we ons voordeel mee doen. Na Singapore en Fuji (twee overwinningen, red.) gelooft het team in het onmogelijke."

"Het is een interessant circuit met wat lastige uitdagingen en het vereist een compromis in de set-up van de wagen. Dat komt omdat deze baan tegen de klok ingaat, het oppervlak is hobbelig en er zijn veel verschillende bochten, met ook nog een lang recht stuk. Je hebt een auto nodig met een efficiënt aerodynamisch pakket en goede grip om een competitief rondje neer te zetten. Meestal is de sfeer in Brazilië buitengewoon; de fans zijn erg enthousiast over de sport en het is een speciale plek voor de Formule 1. Dus het wordt een prima weekend", aldus Alonso.

Zijn teamgenoot Nelson Piquet jr. heeft het ook over een hobbelig circuit en denkt dat de ophanging erg belangrijk wordt. "Je hebt een wagen nodig die soepel genoeg is om over de hobbels en de kerbs in de tweede sector heen te komen. Terwijl op hetzelfde moment van je gevraagd wordt om op te letten in de smalle bochten en snel te wenden. We zullen aan de set-up van de auto werken in de drie uur durende trainingen op vrijdag."

Piquet jr. hoopt op een goede race, maar zal niet zo veel druk op zich laden omdat het zijn thuisrace is. De Nederlandse Braziliaan zegt kalm te blijven: "Ik ben erop gebrand een uitstekende race te rijden - uiteraard. Toch zal ik niet meer druk op me nemen omdat het toevallig mijn thuisrace is. In plaats daarvan benader ik deze race kalm en gebruik ik de trainingssessies om de set-up te verbeteren, zodat ik in de best mogelijke vorm ben voor de kwalificatie en de race. Ik neem dit weekend stap voor stap om te proberen een goed resultaat neer te zetten."