Dembélé nog geblesseerd

AZ moet dinsdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC Moussa Dembélé missen. Het is echter niet bekend wanneer de Belgische spits weer fit genoeg is om in actie te komen. Ook mist AZ dinsdag Gill Swerts, die eveneens kampt met een blessure.

"We hebben een MRI-scan laten maken, maar het is moeilijk te achterhalen wat hem nou precies mankeert," aldus trainer Louis van Gaal maandag tijdens een persconferentie. "Ondanks een periode van rust blijft hij toch last houden."

"We nemen geen risico met Dembélé en doen het voorlopig rustig aan," zei Van Gaal. "We wachten nog met een eventuele kijkoperatie, want dan zijn we hem zeker een paar weken kwijt. Vandaag heeft hij voor het eerst buiten getraind. Het gaat wel beter, maar nog lang niet zo goed dat hij kan spelen. Het is nog afwachten of hij zaterdag tegen SC Heerenveen kan meedoen."

"Roda is sinds kort overgestapt van een 4-3-3-systeem naar een 4-4-2-systeem. Misschien is dat wel het Ei van Columbus, want ze spelen gelijk tegen Heerenveen en winnen van PSV. Ze hebben vast veel energie gehaald uit de resultaten, dus we treffen Roda op het verkeerde moment."