CBV afkeurend tegenover handelwijze Utrecht

De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal vindt de manier waarop John van Loen, David Nascimento, Maarten Arts en Rob Druppers door FC Utrecht aan de dijk zijn gezet niet correct.

"Ons is duidelijk geworden dat FC Utrecht 'zorgvuldig handelen' niet hoog in het vaandel heeft staan. Dat blijkt vooral uit het feit dat er al een nieuwe assistent was aangetrokken, voordat de zaak met de andere trainers is afgehandeld," zo zegt CBV-directeur Gerard Marsman tegenover De Telegraaf.

"Chemie tussen trainers is een taak van de techisch directeur en de hoofdcoach. Het ontbreken daarvan kan assistenten toch niet worden aangerekend? Het verbaast me dan ook in hoge mate dat Willem van Hanegem akkoord is gegaan met deze maatregel. Als hij loyaal, een goede collega is, zou hij ook opstappen, Dit zegt veel over zijn functioneren," zo vervolgde Marsman.

Marsman besloot zijn mening over het handelen van FC Utrecht met een pittige uitspraak. "Als trainers al lang aan een club zijn verbonden en voor een lange periode worden gewaardeerd door vakmensen, geef je ze toch geen mededeling tussen neus en lippen door dat ze op straat staan? Dan is het de vraag of je een goede werkgever bent. Ik denk dat FC Utrecht heeft bewezen een slechte werkgever te zijn."