Verbeek: "Slaap kwam donderdagnacht niet"

Gert-Jan Verbeek heeft van donderdag op vrijdag de slaap niet kunnen vatten. Dit had mede te maken door de late terugvlucht uit Frankrijk en wat problemen bij de logistieke afhandeling van de bagage. Daarnaast had ook de nederlaag bij AS Nancy (3-0) hier wellicht mee te maken.

"De slaap wilde niet komen. Om half negen 's ochtends ben ik maar uit mijn bed gestapt," liet Verbeek vrijdagmiddag weten. "Ik was daardoor al om negen uur op de club. Ja, ik was de eerste van de selectie. Goedbeschouwd zit ik er nu nog redelijk fit bij. De klap zal nog wel komen. Als ik omval, hoop ik dat er een bed in de buurt staat."

Ondanks het gebrek aan nachtrust en de problemen bij de club uit Rotterdam-Zuid oogde de oefenmeester monter. Dit is overigens niks nieuws, want de laatste vier teleurstellende maanden was hij bijna altijd zo. "Ik heb het nog steeds prima naar mijn zin. Ik werk met veel plezier bij Feyenoord," aldus Verbeek na afloop van het duel in Frankrijk.

Ondanks de slechte resultaten is de directie van Feyenoord niet van plan om de trainer de laan uit te sturen. Daarvoor heeft men nog teveel vertrouwen in de oefenmeester. Daarnaast heeft de ploeg uit Rotterdam-Zuid niet de middelen om het contract met Verbeek af te kopen, dus zal de trainer voorlopig nog wel even blijven zitten.

Toch zal Verbeek er de komende weken alles aan moeten doen om punten te pakken. Mocht het drieluik tegen SC Heerenveen (thuis), Sparta en Roda JC (beide uit) niets opleveren. Mocht dat niet lukken, dan zou de druk van het legioen en de media de standvastige trainer wel eens teveel kunnen worden.

"Hoe ik met de druk omga? Daar ben ik totaal niet mee bezig. Ik kan daar niets mee. Hoeveel tijd ik nog heb? Dat interesseert me totaal niet. Ik ben alleen maar met mijn ploeg bezig," liet Verbeek optekenen. "Tegen Nancy hebben we na de rust heel naïef verdedigd. Bij balverlies stonden we steeds niet goed. Dat komt ook doordat we nog te weinig vastigheid in de ploeg hebben. We maken te veel en te vaak steeds weer dezelfde fouten. Dat moet eruit."

Verbeek besloot met de woorden: "Ik wil graag winnen. Een zege heeft Feyenoord op dit moment ook zeker nodig. Maar ik moet het niet. Ik moet niks."