Van Dijk ontevreden over eerste helft VVV

VVV-Venlo boekte gisteren een minieme 1-0 zege op BV Veendam. Trainer Jan van Dijk vond dat zijn ploeg zeker in de eerste helft geen al te beste indruk had gemaakt.

"De eerste helft was heel slecht van onze kant," zei de oefenmeester tijdens de persconferentie na afloop. "We kenden heel veel moeite met hun bewegende twee spitsen. We hadden dat vooraf goed doorgesproken, maar we hebben het niet goed opgelost."

"We verloren daarnaast zeker in de eerste helft ook de slag op het middenveld. We waren niet scherp genoeg. Ik vond het falen van onszelf."

"Vooral de vleugelspitsen Ruben Schaken en Samir El Gaaouiri liepen zichzelf te vaak vast. Ze forceerden veel te veel, waardoor er vaak balverlies ontstond. In de rust heb ik heel scherp gesproken van mijn kant. Na rust kregen we wel meer mogelijkheden. Op basis van de twee tot drie corners die Veendam in de slotfase kreeg, had BV Veendam misschien recht op een punt. Kijkende naar het resterende deel van de tweede helft was winst voor ons wel verdiend," sloot Van Dijk zijn analyse af.