Real laat interesse in Ronaldo varen

Real Madrid heeft Cristiano Ronaldo als nieuwe aanwinst definitief uit zijn hoofd gezet. Dat zegt president Ramon Calderon na maanden van vruchtenloze pogingen de speler van Manchester United naar de club te halen.

Eerder dit jaar werd de 23-jarige Ronaldo aan de Spaanse club gelinkt. Ronaldo wilde zelf ook graag naar de Spaanse club. Manchester United was echter vastberaden om de speler niet te laten gaan. Ronaldo staat nog tot 2012 bij de club onder contract.

"Manchester wilde hem niet verliezen - dat is de situatie. Zij waren daar erg duidelijk over, dus het is nu een zaak die we moeten vergeten," aldus Calderon.

Ronaldo maakte afgelopen seizoen 41 doelpunten voor Manchester. Real's trainer Bernd Schuster wilde de Portugees dan ook maar wat graag in zijn selectie opnemen. Calderon ziet dat nu echter als onmogelijk.

"Manchester wilde de afgelopen drie, vier maanden niet verkopen en we wilden geen problemen met één van de grootste clubs ter wereld," aldus de president van Real Madrid. "Je weet nooit wat er in de toekomst zal gebeuren, maar Real Madrid wil een goede verstandhouding met Manchester hebben."

"We willen hen op geen enkele manier storen over een mogelijke ondertekening die ze niet willen accepteren. We weten dat het niet gemakkelijk is spelers van grote clubs te contracteren in het midden van het seizoen. Ik denk niet dat we iemand anders zullen binnenhalen tenzij we ernstige blessures hebben."