Dingsdag: "3 punten wenselijk tegen Milan"

SC Heerenveen staat aan de vooravond van twee interessante wedstrijden. Zondag gaan de Friezen op bezoek bij Feyenoord, maar eerst wacht donderdag het UEFA Cup-duel met AC Milan. SC Heerenveen-speler Michael Dingsdag vindt dat 3 punten wenselijk zijn.

Het Abe Lenstra Stadion is met 26.000 toeschouwers stijf uitverkocht. "En als we 60.000 mensen konden plaatsen, was het ook uitverkocht geweest," denkt de verdediger. "We hebben vorig seizoen een heel jaar gespeeld voor Europees voetbal en als je dan AC Milan treft, is dat een mooie beloning. Met Vitesse heb ik al eens tegen Liverpool gespeeld, dit moet een nieuw hoogtepunt in mijn carrière worden."

Hoe mooi het affiche ook is, Dingsdag wil ook graag een goed resultaat behalen. "Het is geen vriendschappelijke wedstrijd. Een punt of misschien zelfs drie is wenselijk. Met AC Milan en Portsmouth hebben we twee tegenstanders van naam en ook VfL Wolfsburg en Sporting Braga zijn goede tegenstanders. Die moet je zeker niet onderschatten. Maar tegen zo’n tegenstander kom je waarschijnlijk beter tot je recht dan tegen AC Milan."