MVV wil geen fusie, maar nieuw stadion

MVV-voorzitter Joseph Goumans ziet geen heil in een fusie met Roda JC en Fortuna Sittard. De club uit Maastricht kan zich volgens de preses prima zelf redden en denkt zelfs aan een nieuw stadion.

Tegenover L1 verklaarde Goumans dat Roda JC en Fortuna Sittard momenteel in gesprek zijn over een intensieve samenwerking. MVV speelt daarin geen rol volgens hem.

"Van de KNVB krijgt Fortuna de keus tussen verdrinken en opgehangen worden," aldus Goumans. "Voor die keuze hoeven wij niet gesteld te worden, gezien de positie van MVV."

De huidige nummer negen van de Jupiler League zou inmiddels met de gemeente Maastricht in gesprek zijn over een nieuw stadion, zo melden Limburgse kranten. Burgemeester Gerd Leers zei in een reactie dat er nog geen concrete plannen zijn, maar dat de bouw van een nieuw stadion wel degelijk tot de mogelijkheden behoort.

"Als de vraag naar een nieuw stadion realistisch blijkt, ben ik best genegen dat te onderzoeken," aldus Leers in een reactie.

Het nieuw te bouwen stadion zou geschikt moeten zijn om als onderkomen te dienen voor het WK van 2018, dat Nederland en België willen organiseren. Zowel een uitbreiding van de Geusselt als een geheel nieuw stadion behoort tot de mogelijkheden.