Team De Rooy in Dakar-rally en Africa Race

Het Team De Rooy heeft besloten aan zowel de Africa Race als de Dakar-rally in Zuid-Amerika mee te doen. Van 26 december tot 11 januari doet vader Jan de Rooy mee aan een nieuwe rally door Afrika die is uitgezet door ex-Dakar-winnaar Hubert Auriol.

De wedstrijd in Afrika gaat door Marokko en Mauretanië en zal eindigen in de Senegalese hoofdstad Dakar. Voor dit evenement gaat De Rooy samen met streekgenoot Hans Bekx op stap. De Rooy zit achter het stuur van een GINAF met Iveco Cursor 13-motor, terwijl Bekx in zijn vertrouwde DAF 85 zal rijden.

"Het is leuk om samen met Hans Bekx aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Jarenlang hebben we tegen elkaar gestreden en nu vormen we samen een team. Uiteraard rijden we voor onze eigen kans, maar we zullen niet schromen elkaar te helpen als dat nodig is. Hans kent Afrika als geen ander en is een uitstekend chauffeur. Omdat Hugo Duisters als assistentie in de wedstrijd met Gerard meegaat naar Zuid Amerika, had ik behoefte aan een betrouwbare en ervaren rallyrijder in ons team. Die heb ik dus gevonden", aldus Jan de Rooy

Zoon Gerard de Rooy zal met zijn GINAF deelnemen aan de rally van de eigenlijke Dakar-organisatie ASO die zich van 3 tot en met 18 januari in Argentinië en Chili gaat afspelen. De Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is start- en eindpunt.

"Ik ga ervan uit dat de competitie in de DAKAR rally zwaar zal zijn, maar met Hugo Duisters in de rug en een uitstekend assistentie team verandert er voor mij niet zo veel. In principe reden mijn vader en ik in het verleden ook voor onze eigen kansen. Dat blijft dus voor mij zo. Ik heb geweldige verhalen gehoord over het landschap en de route dus kijk ik met spanning uit naar 3 januari 2009 als de rally in Buenos Aires van start gaat", aldus zoon de Rooy.