Delta Lloyd breekt deel van mast

De Nederlandse deelnemer aan de Volvo Ocean Race, de boot Delta Lloyd, heeft gisteravond problemen gekregen met de mast. Tijdens een zeilwissel brak een zaling af, het onderdeel dat de mast op zijn plaats houdt.

Dankzij het gebrek aan wind was de bemanning in staat het probleem provisorisch op te lossen. Hierdoor hoefde het niet terug te keren naar een haven en ontliep het twaalf uur straftijd. De Nederlandse boot zakte wel door het tijdverlies naar de laatste positie.

Met Bouwe Bekking gaat het een stuk beter. De Nederlandse schipper van de Telefonica Blue is bezig aan een goede inhaalrace. Voor het weekeinde lag de boot nog in laatste positie maar inmiddels is driekwart van de achterstand ongedaan gemaakt en vaart men op een vijfde plaats. "We zijn aardig ingelopen", liet de Nederlander met gevoel voor understatement weten. "Als we op het meetpunt halverwege wat boten achter ons laten, zou dat ons een enorme kick geven."

De Chinees-Ierse combinatie Green Dragon gaat op dit moment aan de leiding, oor Puma, Ericsson 3, Telefonica Blue, Team Russia, Ericsson 4 en Delta Lloyd. Met nog ruim vierduizend zeemijl te gaan kan er deze etappe echter nog van alles gebeuren.