Dennis: "Deal met Force India gaat door"

Ondanks de onzekere toestand van de Formule 1 gaat de deal met Force India F1 gewoon door. Dat benadrukte McLaren-teambaas Ron Dennis. Een overeenkomst zou aanstaande zijn, ondanks dat er nog geen ondertekende stukken zijn.

Eerder deze maand maakte de FIA, de internationale autosportbond, bekend dat er vanaf 2010 mogelijk met standaardmotoren geracet zal worden in de Formule 1. Dat riep veel vraagtekens op bij het voortbestaan van een aantal fabrieksteams. Ondanks de geruchten gaat een mogelijke deal tussen McLaren Mercedes en Force India F1 gewoon door.

"Als iets impact heeft op de wereld waarin je werkzaam bent, dan heeft dat ook effect op hetgeen je doet. Maar in dit geval is de invloed te beperken tot uitstel en niet afstel. Tot op heden hebben we nog geen bindende overeenstemming. Ons doel is duidelijk: het gaat niet om geld winnen of verliezen, maar om een onafhankelijk team te steunen. De privéteams zijn essentieel voor de Formule 1. We gaan een onafhankelijke renstal assisteren, daarom doen we het. Het gaat ook gewoon door, maar het is nog niet afgehandeld," aldus de Brit.