[NHL] Blackhawks behalen eerste overwinning


De Chicago Blackhawks hebben hun eerste overwinning van het seizoen behaald. Na twee verliespartijen en een overtime-loss wonnen ze hun vierde wedstrijd met 4-1 van de Phoenix Coyotes.

Goalie Nikolai Khabibulin, ook wel de Bulin Wall genoemd, hield Chicago in de wedstrijd totdat de Blackhawks' aanval het overnam halverwege de tweede periode. Khabibulin maakte 29 reddingen en Martin Havlat, Patrick Sharp, Brian Campbell en rookie Colin Fraser scoorden in de laatste 29 minuten. Duncan Keith en Kris Versteeg hadden elk twee assists.

"In de eerste periode heeft de goalie ons er doorheen gesleept", liet Chicago-coach Denis Savard weten. "Daarna hadden we een aantal snelle uitbraken en ging de puck erin." Chicago-verdediger Brian Campbell, die een contract met de Blackhawks tekende voor 8 jaar voor een totaalbedrag van 56,7 miljoen dollar, zei: "We worden elke wedstrijd een klein stukje beter. Vanavond hadden we een stuk minder puckverlies."

De ommekeer van de wedstrijd was vooral toe te schrijven aan twee momenten. De eerste was een gigantische body-check van Chicago's rookie verdediger Aaron Johnson op Viktor Tikhonov van de Coyotes. Dit leek de Blackhawks een flinke dosis zelfvertrouwen te geven. Het tweede moment was een fantastische goal van Havlat waarbij hij aan kwam schaatsen vanaf de linkerkant, verdediger David Hale omspeelde, voorlangs de goal kruiste en goalie Ilja Bryzgalov versloeg met een hoog backhand-schot.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Chicago BlackhawksPhoenix Coyotes4-1
Montreal CanadiensBoston Bruins4-3
New York RangersBuffalo Sabres1-3
Dallas StarsNashville Predators6-4
Anaheim DucksEdmonton Oilers2-3