Sparta weet talent te behouden

Sparta Rotterdam heeft talent Ilias Bel Hassani voor zich weten te behouden. De zestienjarige jeugdinternational tekende deze week, ondanks interesse van diverse andere clubs, een driejarig contract op het Kasteel.

Bel Hassani werd onlangs zestien en dat was voor Sparta, aldus hoofd opleidingen Richard Grootscholten, het moment om toe te slaan: "Eerder mag je een speler niet vastleggen. Ilias is een veelbelovend talent. Hij heeft een geweldig linkerbeen en is een van de meest technische spelers uit onze opleiding. Door hem nu aan ons te binden, kan hij niet meer worden weggehaald. Er waren de afgelopen jaren wel wat kapers op de kust." Daartoe behoorde ook Feyenoord, dat in het verleden spelers als Georginio Wijnaldum vroegtijdig weghaalde uit Spangen.

Bel Hassani zelf is blij met zijn contract: "Ik zie dit als een eerste stap. Feyenoord had zich ook gemeld bij mijn zaakwaarnemer, maar mijn gevoel zei me dat ik bij Sparta moest blijven. Ik hoop hier in het eerste te komen. Het feit dat de opleiding van Sparta inmiddels op een bijzonder hoog peil staat, zal ook meegespeeld hebben in de overwegingen van de bij SVVSMC begonnen Bel Hassani.