Vertonghen baalt na verlies

België is er woensdagavond niet in geslaagd om de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje (1-2) te winnen. Lange tijd leek het er op dat het treffen in remise zou eindigen, maar David Villa verstoorde in de slotfase de feestvreugde van onze Zuiderburen.

Ajacied Jan Vertonghen baalde als een stekker. "Ik vond dat we zelfs een overwinning verdienden. Spanje speelde goed, maar wij hadden de meeste kansen. Het gevoel van teleurstelling overheerst op dit moment. Het was echt een zielig hoopje in de kleedkamer, iedereen zat er verslagen bij."

De Belgische speler vervolgde met de woorden: "Natuurlijk geeft deze wedstrijd vertrouwen voor de komende wedstrijden en misschien voel ik me morgen wel een beetje trots, maar nu vind ik het gewoon verschrikkelijk. Het enige waar ik nu tevreden mee ben, is het shirt dat ik van Cesc Fábregas heb gekregen."

Vertonghen was vooral onder de indruk van het spel van Xavi. "Xavi is waarschijnlijk de beste voetballer waar ik ooit tegen heb gespeeld. Bij hem gaat alles zo gemakkelijk, het lijkt alsof hij nooit onder druk staat. Maar ik had het gevoel dat deze ploeg te kloppen was. We speelden geconcentreerd en deden in balbezit ons ding. Maar helaas mocht het niet zo zijn."

De Rode Duivels staan in hun poule op de derde plaats met zeven punten. Spanje en Turkije gaan vooralsnog aan de leiding en hebben nog geen duel verloren.