Hamilton: "Ik ben niet beter dan een ander"

Veel mensen zien Lewis Hamilton als een arrogant figuur. Bovendien wordt hem verweten dat hij zijn collega's op de baan niet respecteert. De coureur van McLaren is echter van mening dat hij zichzelf helemaal niet beter dan de rest vindt. Het doel van de Brit is om iedere andere coureur te verslaan.

"Ik zou nooit zeggen dat ik beter ben dan iemand anders," aldus Hamilton in de Engelse media. "Ik ben echter een Formule 1-coureur en om de top te bereiken moet je in jezelf geloven. Je moet geloven dat je kan winnen. Als ik tegen ander coureur strijd, wil ik hem verslaan, maar ik zou niet zeggen: 'Ik ben beter dan jij'. Iedereen is zo verschrikkelijk goed, en als ik wil winnen, zal ik de rest moeten verslaan. Zo ziet elke coureur het."

Afgelopen weekend, tijdens de Grand Prix van Japan, kwam Hamilton nog in botsing met rivaal Felipe Massa, waarna een spin volgde. De Brit was van mening dat hij expres werd geraakt. "Het is niet makkelijk om altijd het juiste te zeggen, vooral wanneer elke uitspraak van je constant op een weegschaal gelegd," liet de 23-jarige rijder weten. "De afgelopen tijd zijn veel uitspraken van mij uit hun context gehaald, anders geïnterpreteerd of heb ik het zelf niet goed gezegd. Communicatie is enorm belangrijk en sommige dingen die ik heb gezegd, waren niet bedoeld om mensen pijn te doen."