Spaanse regering steunt Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft steun uit onverwachte hoek gekregen, namelijk van de Spaanse regering. Zij zijn het er namelijk niet mee eens dat de club twee Europese thuisduels niet in het eigen stadion mag spelen. De Spanjaarden kregen deze sanctie na ongeregeldheden in de wedstrijd tegen Olympique Marseille.

In de Spaanse media was de laatste dagen het bericht te lezen dat Atlético Madrid toestemming zou moeten krijgen om de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool in eigen huis te laten plaatsvinden. Men zou namelijk onvoldoende tijd hebben om naar alternatieven te zoeken. Verder kwam er ook weerstand vanuit Engeland, omdat veel supporters al een reis naar Madrid hadden geboekt.

Ook PSV, dat op 26 november de tegenstander van Atlético Madrid is, ondernam al actie door de kaartverkoop voorlopig stil te leggen. De ploeg uit de Lichtstad liet namelijk meewegen dat fans al tickets, vluchten en hotels in de Spaanse hoofdstad hadden geboekt en zal pas actie ondernemen als er meer duidelijkheid is.

Als alternatieve speelsteden worden inmiddels Sevilla, Barcelona en Valencia genoemd.