Ook geen Franse GP in 2009

De Franse autosportfederatie (FFSA) maakte vandaag bekend dat ze de Franse Grand Prix afgelast om economische redenen. De race was op de voorlopige kalender voorzien op 28 juni 2009.

Opmerkelijk is dat het, samen met Canada (en ook Monaco), de enige niet-gesponsorde Grand Prix van het seizoen was. Ook de Grote Prijs van Canada heeft - in ieder geval voorlopig - het veld moeten ruimen. De Formule 1-teams waren daar niet blij mee.

Het is aankomend seizoen voor het eerst sinds 1955 dat er geen Grand Prix zal worden verreden in Frankrijk, toch het land waar in 1906 de allereerste 'Grand Prix' werd georganiseerd. De organisatie bedankt iedereen die het evenement door de jaren heen heeft gesteund en verontschuldigt zich bij voorbaat voor de ergernis.

Of de Formule 1 nog terugkomt in Frankrijk valt nog te bezien. Volgens Nicolas Deschaux, president van de FFSA kan dat al in 2010 zijn. Maar naar Magny-Cours - vaak bekritiseerd wegens de slechte bereikbaarheid en de onvoldoende hotelcapaciteit in de buurt - keert men niet terug. Het enige mogelijke alternatief is een gloednieuw circuit in Val d'Europe, nabij Disneyland Parijs. Mits men de financiering rond kan krijgen.