Punten ronde 16 - Super Aguri-punten weg

Na een klein oponthoud vanwege het fixen van de strafpunten die de verschillende onderdelen gekregen hadden, hebben we jullie vanavond toch de punten en het budget voor ronde 16, de GP van Japan, kunnen uitdelen. Hieronder vind je wie de strafpunten kreeg en de ranglijsten.

Voor de drivethroughpenalties van Lewis Hamilton en Felipe Massa hebben wij 10 minpunten gegeven. De tijdstraf voor Sébastien Bourdais is ook 10 strafpunten waard. En dan blies Heikki Kovalainen nog zijn Mercedes-motor op, 15 minpunten en had Giancarlo Fisichella problemen met zijn versnellingsbak: ook 15 strafpunten in de F1-manager.

Als we dan kijken naar de winnaars van deze ronde, dan zijn het drie users die 415 putnen hebben gehaald: Posttie, Powershredder en RemyRR. Op de vierde plaats staat Grooviee17 met 405 punten en plaats vijf is voor maestro1980 en mrbertus, die 402 punten haalden. De zevende stek is voor acht deelnemers, -.-martin-.-, banaantje24, BassaA, CrashChampion, Liam_xi, Strega, wfillekes en Yabadabadaan scoorden 399 punten. Op plaats vijftien ten slotte vinden we Burnie88, met 397 punten.

In het Algemeen Klassement is het net zo spannend als in het echte kampioenschap, want het aantal punten ligt dicht bijelkaar. Zo staat ineens van plaats vier Tourjour2 op de eerste plaats met 3858 punten. De tweede plek is met 3851 punten voor ocbar die de vorige keer nog bovenaan stond. Giem zakte een plaatsje naar de derde, hij heeft nu 3849 punten. Ook een plaats lager vinden we baloo-f1 terug, met 3807 punten, en de top vijf komt binnen SenatorViper die nu 3803 punten heeft.

Bij de subleagues is ronde 16 vooral voor Redina goed gegaan, met 361 punten staat deze league op de eerste plaats. n00bs pakt de tweede plek met 354 punten, en de derde stek is voor De Utregse Kudde - F1 met 346 punten. Op plaats vier vinden we FietsBel terug met 337 punten en één puntje minder haalde Heel Snel Ja, plek vijf is voor hen.

Leiden Posse's Racing staat in het Klassement voor de subleagues nog stevig bovenaan: met 2736 punten bezetten zij nog altijd de eerste plaats. Op gepaste afstand staat Fercedes met 2640 punten ook nog steeds op de tweede plek. Optimized bezet ook nog de derde plaats met 2613 punten, maar De Echte Kenners en Zoem! hebben stuivertje gewisseld, want 2545 punten zijn voor eerstgenoemde goed voor de vierde en 2543 punten voor de laatstgenoemde, goed voor de vijfde plaats.

Update
Per ongeluk hadden de Super Aguri-onderdelen (behalve de SA-motor want die was gisteren al gecorrigeerd) toch hun 0 en 1 punten gehaald voor de kwalificatie-uitslag voor de 21e en 22e plaats. Dat is zojuist rechtgezet en het kan dus zijn dat je puntentotaal met 1 punt gedaald is.



Nog twee rondes te gaan, en de FOK!sportcrew wenst je veel plezier met de F1-manager bij de volgende race op 18 en 19 oktober, de Grand Prix van China in Shanghai.


De volgende race is de Grand Prix van China. Let op! Wisselen voor die race kan tot zaterdag 18 oktober, 00.01 uur.

Submitter:  Bron: FOK!sport