Uitslag Noorwegen - Nederland

Nederland heeft vanavond de WK-kwalificatiewedstrijd in Oslo tegen Noorwegen met 0-1 gewonnen.

De eerste helft was saai en met name het spel van Nederland was beneden alle peil. Oranje hanteerde een laag baltempo, speelde slordig en pas in de extra tijd van de eerste helft kregen ze een kans. Afellay schoot echter vrij voor de keeper naast. De Noren werden nog wel een paar keer gevaarlijk, maar Carew kon het Van der Sar niet lastig maken.

In de tweede helft was er meer te genieten voor de toeschouwers. Noorwegen begon sterk en heerste in het eerste kwartier. Ondanks drie kansen voor Carew en een mogelijkheid voor Iversen wisten ze niet tot scoren te komen. Na een uur spelen was het Nederland dat de regie overnam. Even later was het Marc van Bommel die met een volley de 0-1 scoorde na een afgeslagen hoekschop.

De Noren gingen wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, maar alleen in de laatste minuten van de wedstrijd waren ze echt gevaarlijk toen Van der Sar een Noor tegen de grond werkte en ze eigenlijk een strafschop hadden moeten krijgen. Toch bleef het bij 0-1.