Räikkönen gaat Massa helpen

Nu Kimi Räikkönen geen kans meer maakt op de wereldtitel, gaat hij de laatste twee races in dienst van het team rijden. "Ik zal mijn best doen voor Felipe", aldus de Fin.

"Sinds zondag maak ik geen kans meer op de rijderstitel, maar ik wist na België al dat het bijna onmogelijk zou worden om dit jaar voor de tweede keer wereldkampioen te worden. Ik had de race in Spa gewoon moeten winnen, want dan had ik alles gewoon nog in eigen hand gehad. Na die uitvalbeurt was het echter nog maar een kwestie van tijd voordat het definitief voorbij zou zijn. Vanaf januari zal ik mijn uiterste best doen om de wereldtitel terug te veroveren. En als het me dan niet lukt, dan probeer ik het een jaar later gewoon weer opnieuw", aldus de onttroonde wereldkampioen.

Räikkönen vertelde over de Grand Prix van China: "Shanghai is een zeer veeleisend circuit, maar deze baan ligt me wel. Vorig jaar wist ik hier nog te winnen. Ons doel voor dit jaar is om een dubbelzege te boeken. Ik zal mijn best doen om Felipe en het team te helpen aan de resultaten die zij nodig hebben."