Afellay: "Oranje heel anders dan PSV"

Bij PSV is hij inmiddels een van de sterspelers. Daarentegen heeft Ibrahim Afellay bij het Nederlands elftal nog geen basisplaats kunnen veroveren.

In het Algemeen Dagblad praat Afellay over zijn invalbeurten bij Oranje. "Invallen vraagt een ander soort concentratie dan wanneer je vanaf de eerste minuut speelt. In de wedstrijd zit al een bepaald ritme en jij moet in korte tijd wat laten zien."

"Tegen IJsland heb ik dat proberen te doen en als ik tegen Noorwegen inval, probeer ik dat weer. Het is anders dan dat ik bij PSV gewend ben, maar elke minuut die ik bij Oranje meepik is goed voor me. Ik leer nog elke dag."

Bij de Eindhovenaren is Afellay tot op heden een stuk trefzekerder dan vorig seizoen. "Ik trap inderdaad wat anders ja, beter denk ik," zegt de aanvallende middenvelder hierover. "Dat is puur een kwestie geweest van veel oefenen, vaak na afloop van de training."

"De techniek leerde ik een tijd geleden al bij PSV, van Willy van der Kuijlen. Door veel te herhalen, heb ik geprobeerd die traptechniek verder te verbeteren. Nu merk ik dat het ook echt effect heeft."