Opgeleefde Demouge verlangt naar Engeland

In 2005 had zijn liefde NEC hem niet meer nodig en leek er voor Frank Demouge slechts een loopbaan in de anonimiteit weggelegd. Ruim drie jaar later is de 26-jarige spits echter de aanvalsleider van het Tilburgse Willem II.

Knieblessures hebben de sterke aanvaller tot nu toe behoorlijk wat problemen bezorgd in zijn carrière. "Ik was afgeschreven en nu ben ik helemaal terug. De rit was zwaar, maar ik heb het volgehouden. Daar ben ik best een beetje trots op," zegt Demouge in een interview met Voetbal International.

Zijn lichaam heeft veel te lijden onder zijn fysieke manier van spelen. "Ik kan me goed voorstellen hoe een professionele bokser of kooivechter zich na een partij voelt. Na een wedstrijd zit ik helemaal onder de bulten en deuken."

"Na elke wedstrijd zit ik helemaal stuk. Naar de auto lopen lukt al bijna niet meer. En de volgende ochtend is het nog tien keer zo erg. Mijn vrouw moet altijd lachen als ze me ziet strompelen als een man van honderd jaar."

Het weerhoudt Demouge er niet van om zijn speelstijl te veranderen. "Een week later stort ik me weer met volle overgave in het gevecht. Dat is namelijk wat ik wil, ik geniet er ook van. Lekker oorlog voeren op dat veld, pittige duels uitvechten met een tegenstander."

"De boel staat stevig op de rails. Ik voel me fit en sterk. Wel zal ik de rest van mijn loopbaan extra krachttraining moeten doen om goed fit te blijven, maar dat is een detail. Met mijn lichaam en mijn speelstijl ben ik blij als ik de 32 haal…"

Demouge droomt er verder van ooit in Engeland te mogen acteren. "Ik droom al heel lang van Engeland. Of Schotland, dat spreekt me ook aan. De sfeer in die landen, de stadions, de manier van spelen."

"Tottenham Hotspur was vroeger altijd mijn favoriete buitenlandse club. Maar andere clubs zijn ook welkom, hoor. Portsmouth, Sunderland, Newcastle United: het lijkt me allemaal wel wat. En het Championship is ook prima. Daar kun je vast ook lekker beuken."