Uitbreiding stadion Heracles

Heracles Almelo gaat serieus werk maken van de uitbreiding van het huidige stadion. Heracles wil structureel mee gaan doen om plaats tien waarbij een grotere begroting hoort. Mede door een wachtlijst van 500 personen wil de club naar een stadion van 14.000 tot 15.000 plaatsen.

De uitbreiding van het stadion is in deze structuur niet mogelijk. Om uit te breiden zou het stadion een kwartslag gedraaid moeten worden. "Het liefst beginnen we hier zo spoedig mogelijk mee," aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.

Directeur van Stichting Stadion Heracles Almelo William Pingen: "Uiteraard zijn er veel vergunningen en aanvragen nodig. We hebben onderzocht welke vergunningen en kwamen toen tot besluit dat we al beter vorig jaar hadden moeten beginnen met de aanvragen. We proberen nu een aantal zaken in elkaar te schuiven en hopen dat de aanvang van de werkzaamheden met ingang van het komende seizoen gerealiseerd worden. Daarbij zullen we uiteraard gefaseerd te werk moeten gaan."

"We willen in de toekomst gaan meespelen om plaats tien. Dan moeten we naar een begroting van ongeveer 12 miljoen euro toe. We zitten nu op 8,5 miljoen. Dat betekent dat we hogere structurele inkomsten moeten genereren. Uitbreidingsmogelijkheden zijn er nu niet. Commercieel gezien zitten we op bijna alle vlakken vol en ook qua toeschouwersaantallen. We hebben een wachtlijst van 500 supporters die graag een plaatsje in het stadion willen hebben, maar die kunnen we eenvoudigweg niet aanbieden", vervolgde Pingen.

Een nieuw stadion voor Heracles is geen optie. "Uit onderzoek bleek echter dat zoiets teveel tijd in beslag neemt. Dan krijg je te maken met onteigeningsprocedures en vergunningensystemen. De club heeft de voorkeur voor een zo spoedig mogelijke uitbreiding. Dan is de huidige oplossing de enige optie."

De uitbreiding van het stadion heeft ook nadelen voor amateurvereniging ON. "Als we het stadion draaien, kunnen we er niet onderuit om op eigendommen van derden te komen. We komen op het terrein van ON. Hun tribune, het clubgebouw en een deel van het hoofdveld zouden we moeten benutten bij een uitbreiding. De gemeente zal erin mee moeten om ook voor hen een passende oplossing te bedenken."