Beckenbauer blij met Jol

Martin Jol kan rekenen op de steun van Franz Beckenbauer. Volgens de Duitse ex-international beging Tottenham Hotspur een enorme fout door de Nederlandse trainer te ontslaan, begin vorig seizoen.

Nadat Jol twee seizoenen op rij de vijfde plaats in de Premier League behaalde, werd hij vervangen door Juande Ramos, die in diezelfde seizoenen tweemaal de UEFA Cup won. De Spanjaard kon echter niet imponeren, en onder zijn leiding is Tottenham nu zelfs bezig met de slechtste seizoensstart sinds 1912. Jols nieuwe werkgever, het Duitse Hamburger SV, doet het inmiddels uitstekend en is koploper in de Bundesliga. Beckenbauer, voorzitter van Bayern München, is blij met de komst van Jol naar Duitsland.

"Ik weet niet wat de precieze omstandigheden waren bij Tottenham, maar het is moeilijk voor te stellen dat een team Martin Jol niet als trainer wil", vertelt Beckenbauer aan het Britse News of the World. "Hij doet het geweldig in Hamburg. Jullie verlies is onze winst, kunnen we wel stellen. Het is weer eens een enorme victorie voor Duits voetbal op het Engelse. De eerste keer dat ik hem zag dit seizoen was tegen Bayern in de openingswedstrijd. HSV stond 2-0 achter in München, maar wist toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen."

Der Kaiser kon zich ook nog voor de geest halen wat een talentvolle speler Jol was. "Ik kan me zijn talent herinneren toen hij nog een speler bij Bayern was. Dat is lang geleden, maar het blijkt nu wel dat hij als trainer ook zeer getalenteerd is." Beckenbauer vindt dat de conditie van Jols team uitstekend is. "De stijl die Hamburg laat zien is uitstekend; ze hebben een goede kans om de Bundesliga te winnen."