Sutil: "Niet competitief genoeg"

Adrian Sutil en Giancarlo Fisichella behaalden de hoogste snelheden op het lange rechte stuk tijdens de kwalificatie op het circuit van Fuji. Toch starten de coureurs van Force India dit weekend wederom vanaf de laatste startrij.

"Het zat vandaag weer eens erg dicht bij elkaar," liet Sutil, die maar een fractie langzamer dan Jenson Button was, optekenen. "Ik ben redelijk tevreden over mijn eigen prestaties. Ik reed enkele goede ronden en mijn laatste poging was echt op het randje. Ik denk niet dat ik nog veel meer had kunnen doen. We zitten maar een seconde van de pole, dus dat is erg positief, maar we zijn nog altijd niet competitief genoeg. We zullen nu moeten afwachten wat de race ons brengt. We hebben een goede snelheid op het rechte stuk, dus ik denk dat we nog wel een paar plekjes kunnen goedmaken."

Fisichella was minder tevreden: "Ik had mijn tijd nog flink kunnen verbeteren, maar toen ik de pits uitreed voor mijn laatste snelle run, stuitte ik op verkeer waardoor ik de banden niet goed op temperatuur wist te krijgen. In de eerste bocht blokkeerde ik hierdoor een band en verloor ik al zeeën van tijd."

"De rest van de ronde was redelijk, maar ik ging nergens echt snel genoeg. Dat is erg jammer, maar we zaten er qua tijden toch redelijk goed bij. We zullen morgen moeten proberen om met de strategie nog wat verder naar voren te komen. En wie weet wat het weer nog gaat doen", besloot Fisichella.